Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g
- 5 ui fijngesneden
- 2 knoflook fijngehakt
- 2 eetlepel(s) Olijfolie
- 120 g tomaat fijngesneden
- 100 g Diverse kaassoorten geraspt
- oregano
Voor de tomatendip
- ½ bosje koriander
- 5 tomaten in blokjes gesneden (zaad verwijderen)
- 2 bosuitjes fijngesneden
- Gemalen peper & zout
- azijn
- een scheutje olijfolie
Instructies
- Verhit de olijfolie en fruit hierin de de ui en de knoflook.
- Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe, even doorroeren en af laten koelen.
- De oven op 220⁰ C (onder-/bovenwarmte) voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast bewerken.
- Het deeg uitrollen, vingers in de bloem dopen en de randen van het deeg licht naar buiten drukken.
- Het deeg met de vulling beleggen en met de kaas bestrooien. In een rol draaien (met bebloemde vingertoppen) en in 2 cm dikke schijven snijden.
- In de voorverwarmde oven ca. 10 min. goudbruin bakken.
- Voor de tomatendip: de tomaten halveren, de kern verwijderen en kleinsnijden. De uitjes in fijne stukjes snijden, koriander van de steel scheiden en grof hakken.
- Nu alle ingrediënten met elkaar mengen en met peper en zout op smaak brengen. De dip bij de pizzasnacks serveren.