Pizzasnack vega met tomatenrelish

Pizzasnack vega met tomatenrelish

Porties: 10 snacks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de tomatendip

  • ½ bosje koriander
  • 5 tomaten in blokjes gesneden (zaad verwijderen)
  • 2 bosuitjes fijngesneden
  • Gemalen peper & zout
  • azijn
  • een scheutje olijfolie

Instructies

  • Verhit de olijfolie en fruit hierin de de ui en de knoflook.
  • Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe, even doorroeren en af laten koelen.
  • De oven op 220⁰ C (onder-/bovenwarmte) voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast bewerken.
  • Het deeg uitrollen, vingers in de bloem dopen en de randen van het deeg licht naar buiten drukken.
  • Het deeg met de vulling beleggen en met de kaas bestrooien. In een rol draaien (met bebloemde vingertoppen) en in 2 cm dikke schijven snijden.
  • In de voorverwarmde oven ca. 10 min. goudbruin bakken.
  • Voor de tomatendip: de tomaten halveren, de kern verwijderen en kleinsnijden. De uitjes in fijne stukjes snijden, koriander van de steel scheiden en grof hakken.
  • Nu alle ingrediënten met elkaar mengen en met peper en zout op smaak brengen. De dip bij de pizzasnacks serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza / Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Vegetarisch