Plaatpizza

AllerHande jubileumnummer 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje gedroogde gist 7 g
  • 300 g bloem
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 pakje sugo pastasaus pikant 370 g
  • 150 g gebraden kipfilet
  • 125 g salami
  • 1 rode paprika in ringen
  • 1 ui in ringen
  • 100 g geraspte cheddarkaas

Instructies

  • Gist in 150 ml lauwwarm water oplossen.
  • In schaal bloem met gistoplossing en olie mengen en in 5-10 minuten tot soepel deeg kneden.
  • Bal van deeg vormen en deegbal in kom onder vochtige theedoek op warme plek 1 uur laten rijzen, tot deeg in volume is verdubbeld.
  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • Bakplaat invetten.
  • Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot grote langwerpige lap die op bakplaat past.
  • Deeg met tomatensaus bestrijken; randen vrij laten.
  • Pizza beleggen met (grof gescheurde) kipfilet en salami en daarover paprika, ui en kaas verdelen.
  • Pizza in oven in 20-25 minuten goudbruin bakken.
  • Pizza in 8 gelijke stukken snijden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brunch / Lunch / Pizza
Land van herkomst America