Plaatpizza
AllerHande jubileumnummer 2003
Ingrediënten
- 1 zakje gedroogde gist 7 g
- 300 g bloem
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 pakje sugo pastasaus pikant 370 g
- 150 g gebraden kipfilet
- 125 g salami
- 1 rode paprika in ringen
- 1 ui in ringen
- 100 g geraspte cheddarkaas
Instructies
- Gist in 150 ml lauwwarm water oplossen.
- In schaal bloem met gistoplossing en olie mengen en in 5-10 minuten tot soepel deeg kneden.
- Bal van deeg vormen en deegbal in kom onder vochtige theedoek op warme plek 1 uur laten rijzen, tot deeg in volume is verdubbeld.
- Oven voorverwarmen op 225 °C.
- Bakplaat invetten.
- Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot grote langwerpige lap die op bakplaat past.
- Deeg met tomatensaus bestrijken; randen vrij laten.
- Pizza beleggen met (grof gescheurde) kipfilet en salami en daarover paprika, ui en kaas verdelen.
- Pizza in oven in 20-25 minuten goudbruin bakken.
- Pizza in 8 gelijke stukken snijden.