Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 400 – 500 g witte asperges snij 1 cm aan de onderkant eraf en schil ze
- 125 g geitenkaas
- 75 g crème fraîche
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220⁰ C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Kook de asperges in 5 – 10 minuten beetgaar.
- Rol het bladerdeeg met bakpapier af op een bakplaat.
- Vouw de randjes van het deeg om, zodat er een opstaand randje ontstaat.
- Prik het midden van het verse bladerdeeg in met een vork.
- Meng de geitenkaas met de crème fraîche en breng dit op smaak met peper, zout en verse peterselie.
- Smeer het geitenkaasmengsel op het bladerdeeg en verdeel hierover de asperges.
- Bak de plaattaart in het midden van de oven in 25 – 30 minuten goudbruin.
- Bestrooi de plaattaart na het bakken met wat gehakte peterselie en serveer hem direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van witte asperges kun je ook heel goed groene asperges gebruiken.