Geitenkaas en Asperge Plaattaart

Plaattaart met asperges en geitenkaas

Geitenkaas en Asperge Plaattaart

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 400 – 500 g witte asperges snij 1 cm aan de onderkant eraf en schil ze
  • 125 g geitenkaas
  • 75 g crème fraîche
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220⁰ C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Kook de asperges in 5 – 10 minuten beetgaar.
  • Rol het bladerdeeg met bakpapier af op een bakplaat.
  • Vouw de randjes van het deeg om, zodat er een opstaand randje ontstaat.
  • Prik het midden van het verse bladerdeeg in met een vork.
  • Meng de geitenkaas met de crème fraîche en breng dit op smaak met peper, zout en verse peterselie.
  • Smeer het geitenkaasmengsel op het bladerdeeg en verdeel hierover de asperges.
  • Bak de plaattaart in het midden van de oven in 25 – 30 minuten goudbruin.
  • Bestrooi de plaattaart na het bakken met wat gehakte peterselie en serveer hem direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van witte asperges kun je ook heel goed groene asperges gebruiken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Asperges / Groenten / Hartige taart / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch