Poldersoep 2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 grote stengels prei
  • 2 uien
  • 100 gr boter
  • 500 gr aardappels
  • 4 ½ liter bouillon of water
  • ½ liter kokende melk
  • 1 grote aardappels in vierkante blokjes gesneden
  • peper
  • zout
  • 1 eigeel met 1 dl room of 1 dl melk met boter
  • kervelplukjes

eventueel:

  • uitgebakken spekreepjes als bijkomend garnituur
  • opgeloste bouillonblokjes

Instructies

  • Versnijd de groenten, prei,uien en aardappelen niet te grof en houd ze nog even apart.
  • Smelt in de soeppot een klontje boter en laat de uien erin zweten.
  • Voeg de prei toe en let erop dat de groenten niet verkleuren.
  • Voeg de bouillon en de aardappelen toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur vervolgens lager en laat alles zachtjes sudderen.
  • Draai de pruttelpot als die gaar is door een roerzeef, passe-vite.
  • Zet de pot opnieuw op het vuur en doe er de kokende melk bij.
  • Kruid met peper en zout.
  • Laat de in blokjes gesneden aardappel in boter bruinen en vervolgens in de soep zwemmen.
  • Breng nog eens goed op temperatuur en werk af met een liaison van room met eigeel of warme melk met gesmolten boter.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep
Land van herkomst België