Poldersoep

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak soepprei
  • 3 uien
  • 50 gr boter
  • 500 gr aardappels
  • 1 liter bouillon
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 liter melk
  • 1 grote aardappels
  • 20 gr boter
  • 1 eidooier
  • ½ dl verse room
  • boter

Instructies

  • Reinig de prei, was deze en hak de prei fijn.
  • Reinig en was de uien en snipper ze fijn.
  • Smelt de boter, voeg de groenten toe en fruit ze.
  • Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukjes.
  • Voeg de aardappelen, de bouillon en de kruiden bij de gefruite groenten en kook alles gaar.
  • Mix de soep of draai haar door een roerzeef.
  • Voeg de melk bij de soep.
  • Schil en was een grote aardappel en snijd deze in kleine gelijke stukjes.
  • Kook de stukjes aardappel 5 minuten in licht gezouten water en laat ze uitlekken.
  • Bruin de boter en bak de aardappelstukjes bruin.
  • Roer in een soepterrine de eidooier met de room los en giet er al roerend de soep bij.
  • Voeg tenslotte de stukjes aardappel en een noot boter toe.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep
Land van herkomst België