Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Reinig de prei, was deze en hak de prei fijn.
- Reinig en was de uien en snipper ze fijn.
- Smelt de boter, voeg de groenten toe en fruit ze.
- Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukjes.
- Voeg de aardappelen, de bouillon en de kruiden bij de gefruite groenten en kook alles gaar.
- Mix de soep of draai haar door een roerzeef.
- Voeg de melk bij de soep.
- Schil en was een grote aardappel en snijd deze in kleine gelijke stukjes.
- Kook de stukjes aardappel 5 minuten in licht gezouten water en laat ze uitlekken.
- Bruin de boter en bak de aardappelstukjes bruin.
- Roer in een soepterrine de eidooier met de room los en giet er al roerend de soep bij.
- Voeg tenslotte de stukjes aardappel en een noot boter toe.