Polpette di pesce e verdura

Polpette di pesce e verdura

Vis-groente-hapjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 300 gram visfilet pangasus, kabeljauw of koolvis
  • 300 gram aardappels gekookt
  • 200 gram wortelen rauw
  • 1 flinke ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rasp van een citroen
  • 1 ei
  • peterselie of bieslook
  • paneermeel
  • peper & zout

Instructies

  • Rasp wortel, ui, knoflook en gekookte aardappelen (of verwerk in de keukenmachine) en snijd de vis tot kleine stukjes (kan ook in de keukenmachine).
  • Voeg de citroenrasp, rauw ei, peper en zout en naar keuze peterselie of bieslook.
  • Meng met de hand alles alsof je gehakt maakt.
  • Indien de massa te vochtig (onsamenhangend; slap) aanvoelt voeg dan paneermeel toe.
  • Afhankelijk hoe je vishapjes wilt bakken, kun je balletjes maken of de balletjes platdrukken tot viskoekjes.
  • Frituur de vishapjes, bak ze in de oven op bakpapier (wel tussendoor een keertje omdraaien) of bak ze in de airfryer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------