Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
- 300 gram visfilet pangasus, kabeljauw of koolvis
- 300 gram aardappels gekookt
- 200 gram wortelen rauw
- 1 flinke ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rasp van een citroen
- 1 ei
- peterselie of bieslook
- paneermeel
- peper & zout
Instructies
- Rasp wortel, ui, knoflook en gekookte aardappelen (of verwerk in de keukenmachine) en snijd de vis tot kleine stukjes (kan ook in de keukenmachine).
- Voeg de citroenrasp, rauw ei, peper en zout en naar keuze peterselie of bieslook.
- Meng met de hand alles alsof je gehakt maakt.
- Indien de massa te vochtig (onsamenhangend; slap) aanvoelt voeg dan paneermeel toe.
- Afhankelijk hoe je vishapjes wilt bakken, kun je balletjes maken of de balletjes platdrukken tot viskoekjes.
- Frituur de vishapjes, bak ze in de oven op bakpapier (wel tussendoor een keertje omdraaien) of bak ze in de airfryer.