Polpettone

Polpettone (Italiaans gehaktbrood)

Polpettone

(Italiaans gehaktbrood)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 grote knoflook
  • 1 potje paprika 295 gr
  • 1 bakje peterselie 20 gr
  • 1 mozzarella 125 gr
  • 100 ml melk
  • 3 sneetjes witbrood
  • 160 gr pancetta
  • 1 zakje Italiaanse kruidenmix voor gehakt
  • 1 ei

Extra benodigdheden:

  • Cakevorm van 30 cm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Laat de paprika's uitlekken in een vergiet en snijd in reepjes.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Snijd de mozzarella in plakken.
  • Meng het gehakt met de ui, knoflook, ei en kruiden.
  • Snijd de korsten van het brood en week het brood daarna in een diep bord met melk.
  • Knijp het brood uit en meng dit door het gehaktmengsel.
  • Bekleed de bodem en de zijkanten van de cakevorm met de pancetta. 
  • Zorg dat de plakken iets over de randen hangen.
  • Verdeel 1/3 van het gehakt over de bodem en strooi de helft van de peterselie, de paprika en mozzarella erover.
  • Daarna weer een 1/3 gehakt en de rest van de peterselie, paprika en mozzarella.
  • Tot slot afdekken met de rest van het gehakt en vouw de
  • Bak in 30 minuten gaar.



  • Daarna uit de oven halen en 5 minuten laten staan.
  • Schenk daarna het vet uit de vorm.
  • Haal het gehaktbrood uit de vorm en snijd in plakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met gebakken aardappeltjes en sla met frisse olijfolie/citroendressing.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Italië