Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 gram gehakt
- 1 ui
- 1 grote knoflook
- 1 potje paprika 295 gr
- 1 bakje peterselie 20 gr
- 1 mozzarella 125 gr
- 100 ml melk
- 3 sneetjes witbrood
- 160 gr pancetta
- 1 zakje Italiaanse kruidenmix voor gehakt
- 1 ei
Extra benodigdheden:
- Cakevorm van 30 cm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Laat de paprika's uitlekken in een vergiet en snijd in reepjes.
- Snijd de peterselie fijn.
- Snijd de mozzarella in plakken.
- Meng het gehakt met de ui, knoflook, ei en kruiden.
- Snijd de korsten van het brood en week het brood daarna in een diep bord met melk.
- Knijp het brood uit en meng dit door het gehaktmengsel.
- Bekleed de bodem en de zijkanten van de cakevorm met de pancetta.
- Zorg dat de plakken iets over de randen hangen.
- Verdeel 1/3 van het gehakt over de bodem en strooi de helft van de peterselie, de paprika en mozzarella erover.
- Daarna weer een 1/3 gehakt en de rest van de peterselie, paprika en mozzarella.
- Tot slot afdekken met de rest van het gehakt en vouw de
- Bak in 30 minuten gaar.
- Daarna uit de oven halen en 5 minuten laten staan.
- Schenk daarna het vet uit de vorm.
- Haal het gehaktbrood uit de vorm en snijd in plakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gebakken aardappeltjes en sla met frisse olijfolie/citroendressing.