Pom van Hetty van Es

Porties: 10
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 hele kip of 1 kg kipfilet
  • zwarte peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 ui
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 ½ bouillonblokje
  • 4 deciliter water
  • 2 eetl. piccalilly
  • 1 pak geraspte pom tajer verkrijgbaar bij de toko

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
  • Snijd de kip met bot in stukken of de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kip met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
  • Bak de kip in wat olie lichtbruin.
  • Snipper de ui en laat deze even meebakken met de kip.
  • Voeg de tomatenpuree toe.
  • Verkruimel de bouillon boven de pan en voeg het water en de piccalilly toe.
  • Laat de saus even doorkoken, draai het vuur laag en voeg de pom tajer toe.
  • Draai het vuur weer hoog en verwarm de pom al roerend nog ca. 3 minuten.
  • Giet de pom in een vuurvaste schaal en plaats de schaal in de oven.
  • Bak de pom 45 minuten bij 200 °C.
  • De pom is gaar als hij een bruine korst heeft en vanbinnen goudgeel is.
  • Serveer de pom met gebakken kousenband en rijst.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Suriname