Prei met luxe truffeldressing
Zachte gepocheerde prei met een verfijnde truffelvinaigrette, afgemaakt met frisse tomaten en pittige tuinkers voor een luxe en smaakvolle start van je maaltijd.
Ingrediënten
- ½ bakje tuinkers
- 1 kippenbouillontablet
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 3 eetlepels olijfolie mild
- 3 eetlepels tomatenblokjes uit blik
- 4 eetlepels olijfolie met truffel
- 8 mooie dunne preien
- Versgemalen peper
Instructies
- Breng in een grote pan 750 ml water aan de kook.
- Maak de preien schoon en snijd ze in 20 stukken van circa 12 cm.
- Verkruimel de bouillontablet boven het kokende water.
- Voeg de prei toe en kook circa 15 minuten.
- Neem de prei uit het kookvocht en spoel af onder koud stromend water in een zeef.
- Leg de prei in een schaal en verdeel de tomatenblokjes erover.
- Meng de olijfolie mild, 3 eetlepels truffelolie en 2 eetlepels balsamicoazijn en sprenkel over de prei.
- Laat 30 minuten marineren.
- Leg op elk bord 2 stukken prei en wat tomatenblokjes.
- Meng de rest van de truffelolie en balsamicoazijn met de marinade uit de schaal en druppel rond de prei.
- Knip de tuinkers fijn en strooi in plukjes rond de prei.
- Bestrooi met versgemalen peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met vers, knapperig stokbrood om de heerlijke vinaigrette op te dippen.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de verfijnde smaken.
Voedingswaarden
Calories: 185 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 3 g | Vet: 16 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g
