Princessebonen in romige citroensaus

Lichtgroene prinsessenbonen geserveerd met een romige citroensaus en een vleugje peterselie, gepresenteerd in een keramisch bijgerechtenschaaltje op een houten tafel.

Princessebonen in romige citroensaus

Licht gekookte prinsessenbonen overgoten met een romige citroensaus, perfect als bijgerecht.
Porties: 6
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg extra-fijne prinsessenbonen
  • 1 citroen
  • 1 koffielepel gehakte peterselie
  • 2 eierdooiers
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • Zout
  • Peper

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer als bijgerecht bij gegrild vlees of een vegetarische maaltijd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 4 g | Vet: 9 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Lunch / Saus
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch