Provençaalse zuurkool met lamsreepjes

--- **Provençaalse zuurkool met lamsreepjes** --- Zuurkool op Provençaalse wijze met gebakken lamsreepjes, gekookt met kruiden, ui en groenten, gegarneerd met verse rozemarijn en tijm. Geserveerd in een ondiepe keramische schaal op een houten tafel met Provençaalse accenten zoals lavendel en een glas rode wijn.

Provençaalse zuurkool met lamsreepjes

Een verrassende Franse twist op zuurkool: zacht gegaarde lamsreepjes, knapperige krieltjes en smeuïge wijnzuurkool, ideaal voor een hartig herfstmaal.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g magere spekreepjes
  • 1 pak gekookte wijnzuurkool 520 g
  • 1 zak krielaardappels 750 g
  • 2 eetlepels olijfolie voor vlees en aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g lamsboutlapjes à la minute
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Lamsboutlapjes in reepjes snijden.
  • In wok of braadpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Aardappels in ca.
  • 8 minuten bruin bakken, af en toe omscheppen.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • 1 eetlepel olie toevoegen.
  • Reepjes vlees en knoflook ca.
  • 3 minuten meebakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In een pan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Spekreepjes ca.
  • 2 minuten bakken.
  • Zuurkool erdoor roeren en ca.
  • 4 minuten meewarmen.
  • Zuurkool eventueel afgieten en op smaak brengen met peper.
  • Zuurkool over vier borden verdelen.
  • Aardappelschotel eromheen scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met fijngehakte peterselie voor extra kleur en smaak.
Wijnadvies:
Lekker met een glas Elzasser Riesling of Pinot Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst