Puchero

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ kip
  • 250 gram rundvlees
  • 250 gram lamsvlees
  • 2 liter water
  • 150 gram gerookte ham
  • 250 gram knoflookworst
  • 250 gr geweekte witte bonen
  • 1 selderijknol
  • 250 gram worteltjes
  • 1 ui
  • een paar olijven
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • peterselie
  • zout peper
  • verse kummel of gedroogde mint
  • 2 liter water

Instructies

  • Het vlees in 2 liter water op en kook het zachtjes gaar.
  • Snijd het vlees daarna in stukken en doe die met de schoongemaakte en grof gesneden groenten, de vleeswaren en de kruiderijen (behalve de peterselie) in de bouillon en laat Alles op laag vuur beetgaar worden.
  • Knip voor het serveren wat peterselie over de soep en doe er op het laatst de olijven in.
  • Het is ook mogelijk, dit gerecht in tweeën te bereiden:
  • Doe in één pan het vlees de worst etc. en in een andere de kip en de groenten en serveer ze apart.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Spanje