Pump­kin spi­ce ni­ce­cream

Herfstige Pompoenkruiden Nicecream

Porties: 6
Bereidingstijd: 15 minuten
vriestijd voor de bananen 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 300 ml lichte kokosmelk uit blik
  • 450 g bevroren pompoenblokjes
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 100 g crunchy speculoospasta Lotus
  • 50 g noten naar keuze

Instructies

  • Snijd de rijpe bananen in plakjes en doe ze in een (diepvries)zakje.
  • Leg ze minstens 4 uur in de vriezer.
  • Schud de kokosmelk goed.
  • Doe de bevroren pompoenblokjes, banaan, specerijen, 2/3 van de kokosmelk en eventueel een snufje zout in de keukenmachine.
  • Mix gedurende ongeveer 8 minuten tot een gladde ijsconsistentie.
  • Schep af en toe om met een spatel om ervoor te zorgen dat alles goed fijngemalen is.
  • Schep het ijs in bollen en verdeel ze over de glazen.
  • Verwarm ondertussen de speculoospasta en de resterende kokosmelk in een steelpannetje op laag vuur gedurende ongeveer 1 minuut, tot er een saus ontstaat.
  • Besprenkel de ijsbolletjes met de saus en bestrooi met de noten.

Voedingswaarden

Calories: 240 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 3 g | Vet: 14 g | Zout: 40 mg
————————————————————————————————–
Recept categorieën Nagerecht
Feestdagen etc Halloween / Herst