Ragoût de moules aux champignons

(ragoût van mosselen met champignons)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 200 gram kleine champignons
  • 50 gram bloem
  • 2 ei
  • 40 gram geraspte kaas
  • 1 citroen
  • ½ deciliter room
  • deciliter melk
  • 50 gram boter

Instructies

  • Maak de mosselen schoon en kook ze met aanhangend vocht tot ze open zijn.
  • Haal uit de pan en verwijder de schelpen.
  • Haal ook de baarden van de mosselen weg.
  • Droog de mosselen, wentel ze door de bloem en bak ze in wat boter.
  • Bak eveneens de champignons in de boter, nadat de mosselen eruit zijn.
  • Maak een witte roux van 30 g boter en 30 g bloem.
  • Zeef het mosselvocht en voeg bij de roux in gelijke hoeveelheden mosselvocht en melk, zodat er een dikke saus ontstaat.
  • Proef de saus en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Laat ze 15 minuten zachtjes koken.
  • Maak een liason van eierdooiers en room en bind hiermee, van het vuur af, de saus.
  • Voeg nog wat citroensap toe.
  • Werk de mosselen en champignons door de saus zonder al te veel roeren.
  • Schenk de massa in kleine met boter bestreken bakjes.
  • Schep er wat geraspte kaas over en laat onder de grill een mooi korstje op komen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus