Ragoût de moules aux champignons
(ragoût van mosselen met champignons)
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 200 gram kleine champignons
- 50 gram bloem
- 2 ei
- 40 gram geraspte kaas
- 1 citroen
- ½ deciliter room
- 1½ deciliter melk
- 50 gram boter
Instructies
- Maak de mosselen schoon en kook ze met aanhangend vocht tot ze open zijn.
- Haal uit de pan en verwijder de schelpen.
- Haal ook de baarden van de mosselen weg.
- Droog de mosselen, wentel ze door de bloem en bak ze in wat boter.
- Bak eveneens de champignons in de boter, nadat de mosselen eruit zijn.
- Maak een witte roux van 30 g boter en 30 g bloem.
- Zeef het mosselvocht en voeg bij de roux in gelijke hoeveelheden mosselvocht en melk, zodat er een dikke saus ontstaat.
- Proef de saus en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Laat ze 15 minuten zachtjes koken.
- Maak een liason van eierdooiers en room en bind hiermee, van het vuur af, de saus.
- Voeg nog wat citroensap toe.
- Werk de mosselen en champignons door de saus zonder al te veel roeren.
- Schenk de massa in kleine met boter bestreken bakjes.
- Schep er wat geraspte kaas over en laat onder de grill een mooi korstje op komen.