Ras Malai

Ras Malai

Panirpasteitjes in room/sinaasappelsaus
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ liter water
  • 60 gram suiker + 1 eetlepel
  • ½ liter room
  • ½ liter melk
  • 1 eetlepel sinaasappelschil geraspt
  • 2 eetlepels bloem
  • 225 gram Panir zie recept
  • 2 eetlepels pistachenoten fijngehakte ongezouten
  • 2 stukken zilverblad varak varak van ± 7 1/2 cm(toko

Instructies

  • Vermeng in een middelgrote pan het water met 60 gr suiker; breng het onder voortdurend roeren aan de kook en laat de suiker oplossen.
  • Zet het vuur laag en laat 12 minuten zachtjes koken.
  • Vermeng in een pan met dikke bodem 1 eetlepel suiker, de room, de melk en de sinaasappelrasp.
  • Breng dit aan de kook, zet het vuur laag en laat ± 30 minuten zachtjes koken tot de saus tot ± ⅔ is gereduceerd.
  • Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
  • Vermeng intussen de bloem met de Panir en kneed ze goed door elkaar.
  • Vorm van dit mengsel balletjes ter grootte van een walnoot en druk die plat tot ± 1 cm dikke pasteitjes.
  • Pocheer die in gedeelten 1-2 minuten in de zacht kokend suikerstroop tot ze vast zijn geworden.
  • Keer ze voorzichtig om en pocheer ze nog 1 minuut.
  • Schep de pasteitjes met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een serveerschaal en schenk er de roomsaus en de rest van de suikerstroop over.
  • Dek de schaal af en laat het gerecht in 6-8 uur goed afkoelen.
  • Strooi er vlak voor het serveren de fijngehakte pistachenoten over, en versier met het zilverblad.

Notities / Tips / Wijnadvies

Aan dit Indiase dessert is een Californisch tintje gegeven: geraspte sinaasappelschil.
Als u de klassieke Indiase smaak prefereert, kunt u in plaats daarvan kardemom, saffraan of rozewater toevoegen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Nagerecht
Land van herkomst India