Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- ½ liter water
- 60 gram suiker + 1 eetlepel
- ½ liter room
- ½ liter melk
- 1 eetlepel sinaasappelschil geraspt
- 2 eetlepels bloem
- 225 gram Panir zie recept
- 2 eetlepels pistachenoten fijngehakte ongezouten
- 2 stukken zilverblad varak varak van ± 7 1/2 cm(toko
Instructies
- Vermeng in een middelgrote pan het water met 60 gr suiker; breng het onder voortdurend roeren aan de kook en laat de suiker oplossen.
- Zet het vuur laag en laat 12 minuten zachtjes koken.
- Vermeng in een pan met dikke bodem 1 eetlepel suiker, de room, de melk en de sinaasappelrasp.
- Breng dit aan de kook, zet het vuur laag en laat ± 30 minuten zachtjes koken tot de saus tot ± ⅔ is gereduceerd.
- Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
- Vermeng intussen de bloem met de Panir en kneed ze goed door elkaar.
- Vorm van dit mengsel balletjes ter grootte van een walnoot en druk die plat tot ± 1 cm dikke pasteitjes.
- Pocheer die in gedeelten 1-2 minuten in de zacht kokend suikerstroop tot ze vast zijn geworden.
- Keer ze voorzichtig om en pocheer ze nog 1 minuut.
- Schep de pasteitjes met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een serveerschaal en schenk er de roomsaus en de rest van de suikerstroop over.
- Dek de schaal af en laat het gerecht in 6-8 uur goed afkoelen.
- Strooi er vlak voor het serveren de fijngehakte pistachenoten over, en versier met het zilverblad.
Notities / Tips / Wijnadvies
Aan dit Indiase dessert is een Californisch tintje gegeven: geraspte sinaasappelschil.
Als u de klassieke Indiase smaak prefereert, kunt u in plaats daarvan kardemom, saffraan of rozewater toevoegen.
Als u de klassieke Indiase smaak prefereert, kunt u in plaats daarvan kardemom, saffraan of rozewater toevoegen.