Mini Ratatouilletaartjes met Knapperige Korst
Deze knapperige mini ratatouilletaartjes combineren een goudbruine korst met een rijke, hartige groentevulling. Perfect als smaakvol bijgerecht of lichte maaltijd!
Equipment
- 4 kleine bakvormpjes (doorsnede 10 cm)
- steunvulling
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 100 g bloem
- 50 g boter
- ¼ theelepel zout
- 2 eetlepels koud water
Voor de ratatouille:
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 g ui fijngesneden
- 100 g courgette in blokjes
- 75 g rode paprika in blokjes
- 75 g gele paprika in blokjes
- 100 g aubergine in blokjes
- 1 teentje knoflook geperst
- Suiker naar smaak
- 1 bouquet garni tijm, stelen van peterselie, laurierblad, gebonden in een preiblad
- 2 ontvelde ontpitte tomaten, in blokjes
Instructies
- Meng bloem en zout in een kom.
- Snijd de boter met twee messen door de bloem tot kruimels ontstaan.
- Voeg koud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.
- Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het deeg uit, snijd 4 cirkels en bekleed de bakvormpjes ermee.
- Bak de bodems blind gedurende 25 minuten.
- Snijd de groenten in blokjes.
- Verhit olijfolie in een pan, bak ui en knoflook 5 minuten zachtjes.
- Voeg courgette, paprika’s en aubergine toe, bak nog 5 minuten.
- Voeg suiker, bouquet garni en tomaten toe.
- Dek de pan af met folie en bak 50 minuten in de oven, verwijder de folie de laatste 20 minuten.
- Verwijder het bouquet garni en schep de ratatouille in de taartbodempjes.
- Bak de gevulde taartjes nog 10 minuten op 200°C.
- Garneer met verse basilicum en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de ratatouilletaartjes met een frisse groene salade en een stukje knapperig stokbrood.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rosé of een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze hartige taartjes.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 5 g