Aardappelgratin met ansjovis

Aardappel-Ansjovis Gratin

Perfect bij geroosterde kip
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 gram vastkokende aardappels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje ansjovisfilet in olijfolie 50 gram
  • 750 gram uien in dunne ringen
  • 250 ml room
  • 100 gram geraspte Gruyèrekaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 165°C.
  • Schil de aardappels en snijd ze zo dun mogelijk (eventueel met een mandoline).
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en smelt hierin de helft van de ansjovis op laag vuur.
  • Voeg de uien toe en bak ze 7-8 minuten mee tot ze zacht zijn.
  • Breng de room op smaak met peper.
  • Vet een ovenschaal in en begin met het maken van laagjes: leg een laagje aardappels, dan een laagje uien en herhaal tot alles op is.
  • Giet de gekruide room er gelijkmatig overheen.
  • Bestrooi de gratin met de geraspte Gruyèrekaas en verdeel de overgebleven ansjovisjes erover.
  • Bak de gratin gedurende 55-60 minuten in de voorverwarmde oven tot deze goudbruin en gaar is.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vis
Land van herkomst Nederland