Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 750 gram vastkokende aardappels
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blikje ansjovisfilet in olijfolie 50 gram
- 750 gram uien in dunne ringen
- 250 ml room
- 100 gram geraspte Gruyèrekaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 165°C.
- Schil de aardappels en snijd ze zo dun mogelijk (eventueel met een mandoline).
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en smelt hierin de helft van de ansjovis op laag vuur.
- Voeg de uien toe en bak ze 7-8 minuten mee tot ze zacht zijn.
- Breng de room op smaak met peper.
- Vet een ovenschaal in en begin met het maken van laagjes: leg een laagje aardappels, dan een laagje uien en herhaal tot alles op is.
- Giet de gekruide room er gelijkmatig overheen.
- Bestrooi de gratin met de geraspte Gruyèrekaas en verdeel de overgebleven ansjovisjes erover.
- Bak de gratin gedurende 55-60 minuten in de voorverwarmde oven tot deze goudbruin en gaar is.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g