Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 blikjes ansjovisfilets elk 46 g
- 3 uien
- 1 pak aardappelschijfjes 700 g
- 1 flesje kookroom light, 250 ml
- 2 eieren
- 3 theelepels knoflook tube à 75 g
- ½ potje bieslook diepvries, à 50 g
- 500 g broccoli
- 1 tomaat
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Pel en snijd de uien in ringen.
- Laat de ansjovis uitlekken en snijd deze in stukjes.
- Leg de aardappelschijfjes en ui in een ovenschaal.
- Verdeel de stukjes ansjovis erover.
- Klop de kookroom met eieren en knoflook los.
- Voeg de bieslook, zout en peper toe en meng goed.
- Schenk het roommengsel over de aardappels in de ovenschaal.
- Bak de schotel in het midden van de oven gedurende 20 minuten, totdat deze gaar en goudbruin is.
- Maak intussen de broccoli schoon en snijd deze in stukjes.
- Kook de broccoli in ongeveer 8 minuten beetgaar.
- Maak de tomaat schoon en snijd deze in blokjes.
- Giet de broccoli af en schep de tomaatblokjes erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Aardappel-Ansjovisschotel met de broccoli aan de zijkant.