Aardappel braadworst gratin
Allerhande 2006
Ingrediënten
- 4 braadworsten
- 1 eetlepel boter
- 1 grote ui gesnipperd
- 700 g aardappelschijfjes
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- 150 g jonge kaas geraspt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Wellen de braadworsten gedurende 5 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de gesnipperde ui zachtjes glazig.
- Snijd de braadworsten in plakjes en leg ze dakpansgewijs om en om met de aardappelschijfjes in een ingevette ovenschaal.
- Verdeel de gebakken ui erover.
- Klop in een kom de eieren los met de slagroom en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Giet het eimengsel over de braadworsten en aardappelschijfjes in de ovenschaal.
- Strooi de geraspte kaas erover.
- Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 30-40 minuten goudbruin en gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze aardappel-braadworst gratin met gekarameliseerde worteltjes.
Gekarameliseerde Worteltjes: Smoor plakjes wortel in wat boter met een schepje donkere basterdsuiker en een beetje water tot ze gaar zijn. De worteltjes worden zo heerlijk zoet en kleverig.
Gekarameliseerde Worteltjes: Smoor plakjes wortel in wat boter met een schepje donkere basterdsuiker en een beetje water tot ze gaar zijn. De worteltjes worden zo heerlijk zoet en kleverig.