Aardappel Gnocchi met Parmezaanse Kaas
Ingrediënten
- Bloem
- 1 ei
- Zout
- 1 kilo aardappels
- 1 ons boter
- 1 ons Parmezaanse kaas
- Nootmuskaat
Instructies
- Kook 1 kilo aardappels, schil ze en wrijf ze fijn.
- Plaats deze aardappelmassa op een houten bord.
- Voeg 1 ei, bloem en zout toe.
- Meng het met uw handen tot een stevige bal.
- Gebruik zo min mogelijk bloem voor de beste smaak.
- Verdeel de bal in 4 of 5 kleinere ballen en rol deze uit tot lange worstjes.
- Snijd deze worstjes in stukken van ongeveer 2 cm.
- Dit zijn de Gnocchies.
- Breng een pan met water aan de kook.
- Gooi een paar Gnocchies in het kokende water en kook ze tot ze aan de oppervlakte komen.
- Haal ze er direct uit en leg ze op een warme schaal.
- Smelt in een klein pannetje wat boter.
- Voeg een beetje nootmuskaat toe.
- Giet dit over de Gnocchies en serveer direct.
- Aan tafel kan er nog wat geraspte Parmezaanse kaas over gestrooid worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voeg verse kruiden, zoals basilicum of peterselie, toe voor extra smaak en kleur. Serveer de Gnocchi als bijgerecht of als hoofdgerecht met een groene salade.