Aardappel Gnocchi met Parmezaanse Kaas

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Bloem
  • 1 ei
  • Zout
  • 1 kilo aardappels
  • 1 ons boter
  • 1 ons Parmezaanse kaas
  • Nootmuskaat

Instructies

  • Kook 1 kilo aardappels, schil ze en wrijf ze fijn.
  • Plaats deze aardappelmassa op een houten bord.
  • Voeg 1 ei, bloem en zout toe.
  • Meng het met uw handen tot een stevige bal.
  • Gebruik zo min mogelijk bloem voor de beste smaak.
  • Verdeel de bal in 4 of 5 kleinere ballen en rol deze uit tot lange worstjes.
  • Snijd deze worstjes in stukken van ongeveer 2 cm.
  • Dit zijn de Gnocchies.
  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Gooi een paar Gnocchies in het kokende water en kook ze tot ze aan de oppervlakte komen.
  • Haal ze er direct uit en leg ze op een warme schaal.
  • Smelt in een klein pannetje wat boter.
  • Voeg een beetje nootmuskaat toe.
  • Giet dit over de Gnocchies en serveer direct.
  • Aan tafel kan er nog wat geraspte Parmezaanse kaas over gestrooid worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voeg verse kruiden, zoals basilicum of peterselie, toe voor extra smaak en kleur. Serveer de Gnocchi als bijgerecht of als hoofdgerecht met een groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten