Aardappel hamtortilla

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • 50 g boter of 4 eetlepels olijfolie
  • 1 plak schouderham dikke plak, ca. 100 g
  • 5 eieren
  • Peper
  • Zout
  • 1 pakje voorgekookte aardappelschijfjes 750 g
  • ½ eetlepel fijngeknipte bieslook

Instructies

  • Pel de uien en snijd ze in ringen.
  • Verhit de boter en bak de uien op middelhoog vuur tot ze lichtbruin en zacht zijn.
  • Snijd de ham in reepjes.
  • Klop de eieren in een grote kom los en voeg de ham, peper en zout toe.
  • Schep de aardappelschijfjes en de gefruite uien door het eimengsel en giet het terug in de (nog
  • braadpan.
  • Laat de omelet op het laagste vuur (eventueel met een plaatje eronder) gaar worden.
  • Keer de omelet als de bovenkant net droog is met behulp van een deksel.
  • Voeg eventueel wat boter toe en bak de onderkant snel bruin.
  • Serveer de omelet op een groot bord en snijd hem in punten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke aardappel hamtortilla met tomatenketchup en een frisse groene salade. Perfect voor een smakelijke maaltijd!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees / Vlees