Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg aardappels
- 2 eieren geklutst
- 2 uien fijn gesnipperd
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel fijngehakte verse koriander
- 60 g geraspte cheddar
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 dl yoghurt
Instructies
- Schil de aardappelen en rasp ze.
- Spoel de geraspte aardappels grondig af onder koud stromend water en laat ze uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek.
- Dep ze droog.
- Meng de geraspte aardappels, geklutste eieren, gesnipperde ui, bloem, fijngehakte koriander, geraspte cheddar en peper naar smaak in een schaal.
- Verwarm de olijfolie op matig vuur in een pan met anti-aanbaklaag.
- Verdeel het aardappelmengsel gelijkmatig over de bodem van de pan en laat het 15 minuten zachtjes bakken.
- Zet de pan vervolgens nog 10 minuten onder een voorverwarmde grill op matig vuur tot de bovenkant goudbruin is en de pannenkoek volledig gaar is.
- Snijd de pannenkoek in taartpunten en serveer ze met een lepel yoghurt erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke aardappelkaaspannenkoek!