Aardappel-Olijven Muffins met Spek en Tijm
Heerlijke hartige muffins met aardappel, olijven, spek en tijm, ideaal als bijgerecht bij een feestelijk diner of als snack.
		
		
		
	Ingrediënten
- 100 g ontbijtspek gesnipperd
 - 2 sjalotjes gesnipperd
 - Zout en peper naar smaak
 - 2 eieren gesplitst
 - 200 g rauwe aardappels geraspt
 - 100 g bloem gezeefd
 - 1 theelepel bakpoeder
 - 25 g gesmolten boter
 - 1 theelepel tijm gedroogd
 - 12 groene olijven in plakjes
 
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
 - Vet de muffinbakplaat in.
 - Bak het spek in een droge koekenpan tot het krokant is.
 - Voeg de gesnipperde sjalot toe en bak deze 5 minuten mee.
 - Laat het mengsel afkoelen.
 - Meng in een kom de eidooiers, geraspte aardappel, gezeefde bloem, bakpoeder, gesmolten boter, tijm, olijven, zout, peper, spek en sjalot.
 - Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het aardappelmengsel.
 - Vul de holletjes van de muffinbakplaat tot 2/3 met het mengsel.
 - Bak de muffins 20-25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
 - Serveer warm als bijgerecht.
 
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een frisse Regaleali Rosato uit Sicilië past perfect bij de hartige smaken van de aardappelmuffins met olijven.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 7 g | Vet: 12 g | Zout: 400 g | Sugar: 1 g
					