Aardappel-uienschotel met Alfa Dortmunder

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¾ kg aardappels
  • 3 dl Alfa Dortmunder bier
  • 3 rode uien
  • Boter
  • Peper
  • 3 eetlepels bloem
  • Peterselie

Instructies

  • Kook de aardappelen, zorg ervoor dat ze nog iets hard zijn.
  • Snijd de uien in schijven en bak ze in boter lichtbruin.
  • Snijd de aardappelen in vrij dikke plakken en voeg ze toe aan de uien in de pan.
  • Haal de aardappelen en uien uit de pan.
  • Verwarm 2 eetlepels boter tot lichtbruin, voeg roerend de bloem toe en laat dit samen even doorkoken.
  • Voeg, van het vuur af, het bier toe.
  • Zet de pan terug op het vuur, verwarm het tot een lichtgebonden saus en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de aardappelschijven en gebakken uischijven toe aan de saus en warm ze door.
  • Bestrooi het mengsel met fijngehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke aardappel-uienschotel met een smaakvolle Alfa Dortmunder saus. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten