Aardappel-Worstschaal

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 aardappelen
  • 400 g boterhamworst
  • 4 tomaten
  • 150 g champignons
  • 1 ui
  • 1 snufje marjolein
  • 1 snufje tijm
  • 2 eetlepels boter
  • 1 beker zure room
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de aardappelen, kook ze in weinig water met wat zout tot ze net gaar zijn, en snijd ze in plakken.
  • Snijd de boterhamworst in blokjes.
  • Dompel de tomaten een paar tellen in kokend water, trek de velletjes eraf en snijd ze in stukjes.
  • Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui.
  • Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui glazig.
  • Voeg de champignons toe en bak die ca.
  • 5 minuten mee.
  • Voeg de stukjes tomaat toe met de marjolein en de tijm, breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Roer er de zure room door en zet de pan even apart.
  • Vet een vuurvaste schotel in en leg er beurtelings laagjes aardappel en worst in.
  • Verdeel het tomatenmengsel over de schaal en zet deze, zonder deksel, ca.
  • 20 minuten in de oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze aardappel-worstschaal met een frisse kropsla. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Varkensvlees / Vlees