Aardappelballetjes met yoghurtdip

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen bloemige kokende
  • Zout
  • 1 kleine wortel
  • 50 g knolselderij
  • 10 g gember
  • 1 kleine courgette
  • 1 rood pepertje
  • 1 eetlepel koriander gehakt of peterselie
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel kurkuma
  • Versgeraspte nootmuskaat
  • Kardemom
  • Versgemalen peper
  • 3 eierdooiers
  • 75 g maïszetmeel
  • 3 eieren
  • 150 g sesamzaadjes
  • ½ liter maïskiemolie

Instructies

  • Kook de aardappelen in lichtgezouten water gaar.
  • Spoel ze onder koud stromend water, pel ze, prak ze fijn en zet ze afgedekt opzij.
  • Was en schil de wortel, knolselderij, courgette en het stukje gemberwortel.
  • Halveer het rode pepertje, verwijder de pitjes en hak alle groenten en gember zeer fijn.
  • Meng ze met de koriander.
  • Verhit de olie in een pan, roerbak de groenten daarin 3-4 minuten en breng op smaak met kurkuma, nootmuskaat, kardemom, zout en peper.
  • Meng de groenten, eierdooiers en 3 afgestreken eetlepels maïszetmeel zorgvuldig door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout.
  • Bestuif uw handen met maïszetmeel en vorm dan van het deeg 24 balletjes.
  • Haal ze door de rest van het maïszetmeel, daarna door de losgeklopte eieren en tenslotte door de sesamzaadjes.
  • Verhit de maïskiemolie in een frituurpan (180°C), bak de balletjes in 4-5 minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de aardappelballetjes met een yoghurtdip. Maak de dip door 1 pakje gemengde kruiden door 500 g yoghurt te roeren. Breng op smaak met 1/2 theelepel komijnzaadjes, 1 theelepel citroensap, peper en zout. Laat de dip nog 1/2 uur trekken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten