Aardappelcarpaccio met tapenade
Ingrediënten
- 1 blik ansjovisfilets ca. 30 g
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 zakje ongeschilde krieltjes 500 g
- 3 eetlepels olijfolie
- ¼ theelepel Dijon-mosterd
- Zwarte peper versgemalen
- 1 theelepel peterselie fijngeknipt
- 2 bakjes rucola à 30 g
- 2 zongedroogde tomaten op olie potje, Saggi Ortaggi
- ½ rode ui
- Zout
Instructies
- Boen de krieltjes onder stromend water goed schoon.
- Breng de krieltjes in een pan water met een snufje zout aan de kook.
- Kook de krieltjes in ca.
- 10 minuten beetgaar.
- Pel intussen de ui en snipper deze fijn.
- Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
- Knip de peterselie fijn.
- Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes.
- Roer in een kommetje de mosterd, witte wijnazijn en olijfolie tot een sausje.
- Voeg de ui, tomaat, ansjovis, kappertjes en peterselie toe aan de saus.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de krieltjes af en laat ze uitdampen.
- Snijd de kapjes van de krieltjes (kapjes worden niet gebruikt) en snijd de krieltjes in plakjes.
- Verdeel de plakjes krieltjes over vier bordjes.
- Leg de rucola op de krieltjes.
- Sprenkel de ansjovisdressing over de rucola.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke aardappelcarpaccio met smaakvolle tapenade als een licht en verfrissend gerecht. Perfect als voorgerecht of als bijgerecht bij de maaltijd.
Voedingswaarden
Calories: 215 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 5 g