Aardappelcurry met raita

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine courgette in blokjes (ongeschilde)
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 dl groentebouillon
  • 2 eetlepels koriander fijngesneden (of peterselie)

Instructies

  • Snijd de aardappelen in kleine blokjes en kook ze in ongeveer 15 minuten beetgaar.
  • Kook de courgette gedurende ongeveer 1 minuut in ruim kokend water met zout.
  • Bak de fijngesneden ui gedurende circa 5 minuten in de olie.
  • Voeg de aardappelen en de courgette toe en bak ze ongeveer 5 minuten mee.
  • Roer de mosterd, kerriepoeder en chilipoeder erdoorheen en bak ze ongeveer 1 minuut mee.
  • Voeg de suiker, citroensap en groentebouillon toe.
  • Laat alles goed doorwarmen.
  • Bestrooi het gerecht voor het serveren met fijngesneden koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de aardappelcurry met raita: een salade van kleine blokjes komkommer met dunne reepjes tomaat en dunne ringetjes rode peper, aangemaakt met zout en witte wijnazijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Groenten