Aardappelen gebakken met ham en ui

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Aardappels
  • Zout
  • Ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dikke plak ham
  • Boter
  • Olie
  • Peper
  • Bieslook

Instructies

  • Schil en was de aardappelen.
  • Breng in een pan water met zout aan de kook.
  • Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten bijna gaar.
  • Giet de aardappelen af, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes.
  • Pel de uien en knoflook.
  • Snijd de uien in ringen en de ham in blokjes.
  • Verhit boter en olie in een koekenpan.
  • Bak de ui en ham gedurende 5 minuten goudbruin en schep ze uit de pan.
  • Pers de knoflook boven de pan uit.
  • Bak de aardappelen in 10 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Schep de ui en ham erdoor.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Doe het geheel in een schaal en strooi er bieslook over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze gebakken aardappelen met ham en ui!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Vlees / Vleesvervangers