Aardappelen gebakken met kerrie en sesamzaad

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg krielen geschrapte
  • 1 tablet groentebouillon of kippenbouillontablet
  • 1 eetlepel ketoembar
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 theelepels kerrie
  • 2 eetlepels sesamzaadjes of 1 theelepel sesamolie

Instructies

  • Doe de krielen in een pan, giet er zoveel water op dat ze net onder staan, verkruimel het bouillontablet erbij en roer de ketoembar erdoor.
  • Breng op hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en laat de krielen in 10 tot 15 minuten bijna gaar koken.
  • Giet de krielen af en vang het kookvocht eventueel op voor een soep.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan.
  • Voeg de aardappeltjes toe aan de pan, bestrooi ze met kerrie en laat ze op middelhoog vuur omscheppend doorwarmen zonder te laten kleuren.
  • Bestrooi de aardappeltjes met sesamzaad en bedruppel ze desgewenst met wat sesamolie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze gebakken aardappelen met heerlijke kerrie en knapperige sesamzaadjes!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch