Aardappelen in roomsaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg geschrapte krielaardappeltjes
  • 25 g boter of margarine
  • 25 g bloem
  • 3 dl kruidenbouillon
  • 1 dl room culinair
  • Citroensap
  • 1 el droge witte wijn
  • Vers gemalen peper
  • 3 volle el geknipte dille

Instructies

  • Kook de krielaardappeltjes in weinig water met wat zout totdat ze beetgaar zijn.
  • Giet af en houd ze warm.
  • Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer tot een slap deegballetje dat van de wanden en de bodem van de pan loslaat.
  • Voeg de helft van de warme bouillon toe en roer de massa glad.
  • Voeg de rest van de bouillon toe en klop tot een gladde saus ontstaat.
  • Roer de room los met een lepel hete saus, voeg dit papje straalsgewijs toe aan de saus en klop door.
  • Breng de saus op smaak met citroensap, witte wijn en peper.
  • Roer de geknipte dille door de saus en warm de gekookte aardappeltjes erin mee.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke aardappelen in romige saus met gegrilde zalm en peultjes voor een smaakvolle maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch