Aardappelen met kaas peper walnootsaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gr aardappelen schoongeborstelde
  • 5 el olijf of zonnebloemolie
  • 1 ui schoongemaakte en kleingesneden
  • 2 teentjes knoflook uitgepersteuitgeperste
  • 1 rode peper schoongemaakte, van de zaadjes ontdaan en in stukken gesneden
  • 100 gr witte meikaas in blokjes gesneden
  • 100 gr gemalen walnoten
  • 2 dl melk
  • 3 eieren hardgekookte gepelde en overlangs gehalveerde
  • enkele zwarte olijven

Instructies

  • Kook de aardappelen in de schil in een pan water in ca 20 minuten gaar.
  • Giet ze af, pel ze en snijd ze in flinke blokken.
  • Leg de blokken aardappel op een schaal en houd ze warm.
  • Verhit 2 el van de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes
  • knoflook 3 minuten.
  • Pureer het gefruite uimengsel met de stukken rode peper, de blokjes kaas, de gemalen walnoten, de melk en de rest van de olie in een foodprocessor of andere keukenmachine.
  • Schenk de saus over de warm gehouden blokken aardappel en garneer het gerecht met de
  • gehalveerde eieren en wat zwarte olijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Noten
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch