Aardappelen met kaas pepersaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram aardappelen schoongewassen
  • 250 gram witte meikaas in blokken gesneden
  • 2 dl slagroom
  • 1 groene peper schoongemaakt, zaadjes verwijderd, in stukken gesneden
  • 1 theelepel kurkuma
  • Zout
  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 ui schoongemaakt en in ringen gesneden
  • Enkele zwarte olijven

Instructies

  • Kook de aardappelen in de schil in een pan met water gaar, dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Giet de aardappelen af, pel ze en snijd ze in plakken.
  • Leg de plakken aardappel op een schaal en houd ze warm.
  • Pureer de kaas met de slagroom, groene peper, kurkuma en een snufje zout in een foodprocessor of andere keukenmachine.
  • Verhit de olie in een pan.
  • Voeg de kaaspuree toe en roer op matige hitte tot een gladde, romige saus.
  • Schenk de warme saus over de warm gehouden plakken aardappel en garneer het gerecht met de ui-ringen en olijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch