Aardappelpannenkoekjes

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • Zout
  • ½ liter melk
  • 4 eetlepels bloem
  • Zout
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 4 eieren
  • 4 eiwitten
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Een klontje boter

Instructies

  • Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Stamp de aardappelen fijn, roer er ½ liter melk doorheen en laat het mengsel 1 uur afkoelen.
  • Voeg 4 eetlepels bloem, zout, 1 eetlepel tijmblaadjes, 4 eieren, 4 eiwitten en 2 eetlepels crème fraîche toe aan het aardappelmengsel.
  • Roer goed door tot een stevig beslag.
  • Smelt een klontje boter in een grote koekenpan.
  • Schep kleine hoopjes beslag van 6 cm doorsnee in de pan.
  • Bak de pannenkoekjes in 6-10 minuten gaar en lichtbruin, keer ze halverwege de baktijd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke aardappelpannenkoekjes warm als bijgerecht of als hoofdgerecht. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Pannenkoeken