Aardappelpannenkoekjes
Ingrediënten
Instructies
- Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
- Stamp de aardappelen fijn, roer er ½ liter melk doorheen en laat het mengsel 1 uur afkoelen.
- Voeg 4 eetlepels bloem, zout, 1 eetlepel tijmblaadjes, 4 eieren, 4 eiwitten en 2 eetlepels crème fraîche toe aan het aardappelmengsel.
- Roer goed door tot een stevig beslag.
- Smelt een klontje boter in een grote koekenpan.
- Schep kleine hoopjes beslag van 6 cm doorsnee in de pan.
- Bak de pannenkoekjes in 6-10 minuten gaar en lichtbruin, keer ze halverwege de baktijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke aardappelpannenkoekjes warm als bijgerecht of als hoofdgerecht. Geniet ervan!