Aardappelpuree met Wortel, Santen en Koriander
Een romige aardappelpuree met wortel, santen en koriander, perfect als bijgerecht bij vis of vlees.
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 700 g aardappelen afkokers
- 300 g winterwortel
- 1 ui
- 50 g santen opgelost in 1½ dl water
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel korianderpoeder ketoembar
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Scheutje citroensap of azijn
- Verse korianderblaadjes optioneel, voor garnering
Instructies
- Schil en halveer de aardappelen.
- Rasp de winterwortel en snijd deze in stukken.
- Snijd de ui in kwarten.
- Kook de aardappelen, wortel en ui samen in een laagje gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar.
- Giet het geheel af en laat het droog stomen.
- Pureer de aardappelen, wortel en ui met een aardappelstamper tot een glad mengsel.
- Roer de opgeloste santen, tomatenpuree en korianderpoeder door de puree.
- Breng de puree op smaak met zout, peper, en een scheutje citroensap of azijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Optioneel:
Garneer met verse korianderblaadjes. Wijnadvies: Combineer dit gerecht met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc om de smaken van koriander en kokos te complimenteren.Voedingswaarden
Calories: 185 kcal | koolhydraten: 29 g | Protein: 3 g | Vet: 5 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 3 g