Een gezellige keuken met een hartig gerecht van aardappelragout met koolraap en een levendige tuinkerssaus. Het gerecht is rustiek geserveerd met gehalveerde gekookte eieren en verse tuinkers als garnering. In de achtergrond zijn verse ingrediënten zoals aardappelen, koolraap en tuinkers te zien, samen met een kom crème fraîche en houten keukenaccessoires, wat zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Aardappelragout met Tuinkerssaus en Gekookte Eieren

Geniet van een aardappelragout met een frisse tuinkerssaus, gecombineerd met gekookte eieren voor een compleet gerecht.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 700 g aardappelen
  • 500 g koolraap
  • 2 uien
  • 50 g boter
  • ¼ liter bouillon van tablet
  • 8 eieren
  • 2 bakjes tuinkers
  • 200 g crème fraîche
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Nootmuskaat naar smaak
  • 2 eetlepels sausbinder

Instructies

  • Schil de aardappelen en koolraap en snijd ze in grote dobbelstenen.
  • Snipper de ui en fruit deze in de boter tot ze glazig zijn.
  • Voeg de aardappel- en koolraapblokjes toe en schenk de bouillon erbij.
  • Laat dit afgedekt ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  • Kook de eieren 8-9 minuten in kokend water, spoel ze af onder koud water en pel ze.
  • Knip de tuinkersblaadjes los en houd enkele blaadjes apart voor garnering.
  • Pureer de rest van de tuinkers met 1 eetlepel kookvocht van de aardappelen en 100 g crème fraîche in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • Roer de resterende crème fraîche en de tuinkerspuree door de aardappelragout.
  • Breng het geheel aan de kook en bind het met de sausbinder.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Halveer de eieren en serveer ze bij de aardappelragout.
  • Garneer met de achtergehouden tuinkersblaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht door de combinatie van groenten en de frisse tuinkerssaus.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch