Aardappelragout met Tuinkerssaus en Gekookte Eieren
Geniet van een aardappelragout met een frisse tuinkerssaus, gecombineerd met gekookte eieren voor een compleet gerecht.
Equipment
- keukenmachine of staafmixer
- kookpan
Ingrediënten
- 700 g aardappelen
- 500 g koolraap
- 2 uien
- 50 g boter
- ¼ liter bouillon van tablet
- 8 eieren
- 2 bakjes tuinkers
- 200 g crème fraîche
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Nootmuskaat naar smaak
- 2 eetlepels sausbinder
Instructies
- Schil de aardappelen en koolraap en snijd ze in grote dobbelstenen.
- Snipper de ui en fruit deze in de boter tot ze glazig zijn.
- Voeg de aardappel- en koolraapblokjes toe en schenk de bouillon erbij.
- Laat dit afgedekt ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
- Kook de eieren 8-9 minuten in kokend water, spoel ze af onder koud water en pel ze.
- Knip de tuinkersblaadjes los en houd enkele blaadjes apart voor garnering.
- Pureer de rest van de tuinkers met 1 eetlepel kookvocht van de aardappelen en 100 g crème fraîche in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Roer de resterende crème fraîche en de tuinkerspuree door de aardappelragout.
- Breng het geheel aan de kook en bind het met de sausbinder.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Halveer de eieren en serveer ze bij de aardappelragout.
- Garneer met de achtergehouden tuinkersblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht door de combinatie van groenten en de frisse tuinkerssaus.
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht door de combinatie van groenten en de frisse tuinkerssaus.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g