Een kleurrijk en smakelijk bord met aardappelsalade, gevuld met blokjes Goudse kaas, kleurrijke paprika's en een romige dressing. De salade is gegarneerd met verse kruiden en geserveerd in een vrolijke, informele eetsetting. Op tafel liggen verse ingrediënten zoals aardappelen, Goudse kaas en gesneden paprika's, wat zorgt voor een frisse en uitnodigende sfeer, perfect voor een zomerse maaltijd.

Aardappelsalade met Goudse Kaas en Paprika

Romige aardappelsalade met frisse groenten en Goudse kaas.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gr belegen Goudse kaas
  • 1 rode paprika
  • 2 grote uien
  • 4 flinke augurken
  • 500 gr gekookte aardappelen
  • ½ literblik maïskorrels
  • 2 ½ dl Bulgaarse yoghurt
  • Zout
  • Peper
  • Paprikapoeder
  • Peterselie

Instructies

  • Snijd de Goudse kaas in kleine dobbelsteentjes en de paprika in reepjes.
  • Hak de uien en de augurken fijn.
  • Snijd de gekookte aardappelen in stukjes en laat de maïskorrels uitlekken.
  • Maak een sausje van de yoghurt, zout, peper en paprikapoeder.
  • Meng de kaas, groenten en aardappelen voorzichtig door de yoghurt-dressing.
  • Bestrooi de salade met fijngehakte peterselie.
  • Serveer direct of laat even afkoelen voor een frisse smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij de romige en licht zoete smaken van deze aardappelsalade.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 12 g | Vet: 15 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Land van herkomst America
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc Picknick