Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 pot haringrugjes uitlekgewicht 300 g
- 1 augurken
- 125 ml mayonaise
- 125 ml crème fraîche
- 1 eetlepel(s) mosterd
- 2 zoetzure appels
- 500 g aardappels vastkokers
- versgemalen peper
- 2 eetlepel(s) fijngeknipte bieslook
Instructies
- Laat de haringrugjes en de stukjes ui die in de pot zitten uitlekken.
- Snijd de augurk in kleine blokjes.
- Roer de mayonaise en mosterd door de crème fraîche.
- Snijd de geschilde appels in vieren.
- Verwijder de klokhuizen.
- Snijd de appelparten in blokjes.
- Meng ze door de haringrugjes.
- Kook de geschilde aardappels gaar.
- Snijd ze in blokjes en laat ze afkoelen.
- Roer de aardappelblokjes, haring en appel, augurkblokjes en romige mayonaise door elkaar.
- Schep de salade in een schaal.
- Strooi er versgemalen peper en bieslook over.
Notities / Tips / Wijnadvies
De haringrugjes worden minder zuur door ze een uurtje in de melk te leggen
En serveer deze prettig koel (circa 10ºC).
Wijnadvies:
Droge rosé uit bijvoorbeeld Anjou, de Provence of uit Zuid-Afrika.En serveer deze prettig koel (circa 10ºC).