Een frisse en kleurrijke presentatie van aardappelsalade uit Californië, met blokjes aardappel, hardgekookte eieren, bleekselderij, rode ui, mayonaise en plakjes gemarineerde olijven. De salade is gegarneerd met peterselie, selderijgroen, tomatenschijfjes en radijsrondjes, en geserveerd in een grote decoratieve schaal. De achtergrond toont verse ingrediënten zoals bleekselderij, peterselie en aardappelen, geplaatst in een heldere en vrolijke keuken die een zonnige Californische sfeer oproept, ideaal voor zomerse bijeenkomsten.

Aardappelsalade uit Californië met Salami en Olijven

Een frisse aardappelsalade uit Californië met salami, olijven en een pittige dressing. Ideaal voor picknicks en zomerse maaltijden!
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 in kleine blokjes gesneden gekookte aardappelen
  • 3 fijngehakte hardgekookte eieren
  • 2 stengels bleekselderij draden verwijderd
  • ½ fijngehakte rode ui
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels saladedressing naar keuze
  • 5 in plakjes gesneden ontpitte gemarineerde olijven
  • 3 eetlepels fijngehakt selderijgroen
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 3 plakken salami in dunne reepjes

Instructies

  • Giet kokend water over de rode ui en bleekselderij om de rauwe smaak te verzachten en laat afkoelen.
  • Meng in een grote kom de aardappelen, hardgekookte eieren, olijven, selderij, rode ui, selderijgroen en peterselie.
  • Voeg de mayonaise en saladedressing toe en schep alles voorzichtig door elkaar.
  • Voeg de reepjes salami toe en meng luchtig.
  • Proef en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Breng het mengsel over in een grote serveerschaal en strijk de bovenkant glad.
  • Garneer met schijfjes augurk, plakjes tomaat, wat verkruimeld eigeel en radijsjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past perfect bij deze smaakvolle aardappelsalade.

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 9 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Land van herkomst America
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc Picknick