Aardappelschijfjes met kip en tonijn
Allerhande 2004
Ingrediënten
- 700 g aardappelschijfjes
- 350 g kipfilet in blokjes
- ½ eetlepel Provençaalse kruiden
- 2 blikjes tonijn op olie
- 1 komkommer
- 125 ml zure room
- 2 eetlepels kappertjes
- 3 bosuitjes in ringen
Instructies
- Aardappelschijfjes volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
- Kipblokjes bestrooien met kruiden, zout en peper.
- In braadpan 3 eetlepels olie (van tonijn) verhitten en kip 6 minuten bakken.
- Komkommer schillen en in plakjes snijden.
- Komkommerplakjes omscheppen met 2 eetlepels zure room, 1 eetlepel azijn (uit potje kappertjes), 1 gesneden bosuitje, zout en peper.
- Tonijn afgieten en met kappertjes, rest van ringetjes bosui en rest van zure room door kipblokjes mengen.
- Nog 2 minuten verwarmen.
- Aardappelschijfjes en kip-tonijnmengsel over deborden verdelen, komkommersalade ernaast scheppen.