Aardappelschijfjes met kip en tonijn

Allerhande 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 g aardappelschijfjes
  • 350 g kipfilet in blokjes
  • ½ eetlepel Provençaalse kruiden
  • 2 blikjes tonijn op olie
  • 1 komkommer
  • 125 ml zure room
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 bosuitjes in ringen

Instructies

  • Aardappelschijfjes volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
  • Kipblokjes bestrooien met kruiden, zout en peper.
  • In braadpan 3 eetlepels olie (van tonijn) verhitten en kip 6 minuten bakken.
  • Komkommer schillen en in plakjes snijden.
  • Komkommerplakjes omscheppen met 2 eetlepels zure room, 1 eetlepel azijn (uit potje kappertjes), 1 gesneden bosuitje, zout en peper.
  • Tonijn afgieten en met kappertjes, rest van ringetjes bosui en rest van zure room door kipblokjes mengen.
  • Nog 2 minuten verwarmen.
  • Aardappelschijfjes en kip-tonijnmengsel over deborden verdelen, komkommersalade ernaast scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Vis
Extra aanwijzing Snel te maken