Aardappeltaartjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 20 g boter
  • 100 g ontbijtspek in reepjes gesneden
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 300 g aardappelen in dunne plakken
  • 4 eetlepels fijngesneden bieslook
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 losgeklopt ei voor het bestrijken

Instructies

  • Rol 10 plakjes bladerdeeg uit tot een afmeting van 50 x 25 cm.
  • Steek uit het deeg 4 cirkels van 10 cm doorsnede en 4 cirkels van 12 cm doorsnede.
  • Bak het ontbijtspek in reepjes in 20 g boter gedurende 5 minuten.
  • Voeg de gesnipperde sjalotten toe en bak ze samen met de dunne plakjes aardappelen gedurende 15 minuten.
  • Voeg de fijngesneden bieslook, zout, peper en crème fraîche toe aan het mengsel.
  • Verdeel het mengsel over de kleine deeg cirkels en bedek met de grote deeg cirkels.
  • Druk de randen aan met een vork.
  • Garneer de taartjes met deegresten, bestrijk met losgeklopt ei en bak ze 35-45 minuten in een oven op 200 °C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de aardappeltaartjes met gebakken paddenstoelen. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Feestdagen etc Kerst