Aardbeien Tiramisu met Limoen Jelly
Geniet van deze verfrissende aardbeien tiramisu, waarin een heerlijke jelly van aardbeien en limoen de basis vormt voor een romige laag mascarpone en koffie-drenkbare lange vingers.
Ingrediënten
- 200 g aardbeien
- ½ limoen
- 1½ blaadje gelatine
- 1 Silvo Vanillestokje
- 2 dl koud water
- 50 g suiker
- 1 dl slagroom
- 3 eetlepels suiker
- 2 eierdooiers
- 250 g mascarpone
- 8 lange vingers
- 2 eetlepels sterke koffie
- 1 eetlepel Amaretto
- Cacaopoeder
Instructies
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukjes.
- Was de limoen en snijd deze in stukjes.
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
- Breng in een pan 2 dl koud water aan de kook met de aardbeien, vanillestokje, vanillemerg, suiker en limoen.
- Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
- Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan het aardbeienvocht, laat het oplossen.
- Giet het vocht door een fijne zeef en verdeel het over 4 grote wijnglazen.
- Zet de glazen in de koelkast tot de jelly gestold is (minstens 2 uur).
- Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf.
- Klop in een mixer de eierdooiers met de resterende suiker tot een romige massa.
- Voeg lepel voor lepel de mascarpone toe en meng goed door.
- Roer voorzichtig de slagroom door het mascarponemengsel.
- Besprenkel de lange vingers met koffie en Amaretto.
- Haal de glazen met de jelly uit de koelkast.
- Verdeel de lange vingers bovenop de jelly.
- Giet het mascarponemengsel over de lange vingers en bestrooi de bovenkant met cacaopoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past uitstekend bij dit luchtige en fruitige nagerecht. De zoetheid van de wijn combineert perfect met de aardbeien en de rijke mascarpone
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 30 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 35 g