Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 500 g verse abrikozen in partjes gesneden
- 100 g abrikozenjam
- 1 eetlepel aardappelzetmeel
- 125 g amandelspijs
- 1 ei
- 1 eetlepel suiker om te bestrooien
- 15 g geroosterde amandelen gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Meng de abrikozenjam en het aardappelzetmeel goed door elkaar, roer vervolgens de abrikozen erdoor.
- Meng in een andere kom het amandelspijs met een half ei.
- Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier direct op de bakplaat uit.
- Verdeel het spijsmengsel in het midden van het deeg en houd aan alle kanten ongeveer 6 cm vrij.
- Leg de abrikozenpartjes met de jam op het spijsmengsel en vouw voorzichtig het deeg er overheen.
- Bestrijk het deeg aan de buitenkant met het resterende halve ei en bestrooi met suiker.
- Bak in het midden van de oven gedurende 30-40 minuten, tot het goudbruin is.
- Bestrooi voor het serveren met gehakte geroosterde amandelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Geniet van deze heerlijke abrikozen galette met een glas zoete witte wijn, zoals een Riesling Spätlese, voor een perfecte combinatie van smaken.Voedingswaarden
Calories: 330 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 25 g