Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 12 gewelde abrikozen in reepjes gesneden
- Poedersuiker
- Balsamicoazijn
- Serranoham
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verdeel de reepjes abrikozen over het bladerdeeg.
- Bestuif de abrikozen lichtjes met poedersuiker en besprenkel ze met een beetje balsamicoazijn.
- Bak de galettes in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, tot ze gaar en goudbruin zijn.
- Leg op elk galetje een plakje serranoham.
- Serveer de Abrikozen Galettes met Serranoham direct als voorgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de frisse smaak van de abrikozen en het zoute van de serranoham.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 6 g