Abrikozen sjalottentaart

Abrikozen-Sjalotten Galette

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • lage taartvorm Ø 24 cm

Ingrediënten

  • 8 sjalotten
  • 50 g boter of margarine
  • 1 eetlepel Indiase kruidenpasta vindaloo
  • 75 g suiker
  • 4 dl tomatensap
  • 8 abrikozen
  • 200 g gegrilde kalkoenborst vleeswaren
  • 1 blik pizzadeeg 270 g
  • ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Pel en halveer de sjalotten.
  • Smelt de boter in een braadpan en roer de Indiase kruidenpasta erdoor.
  • Voeg de sjalotten toe en smoor ze zachtjes gaar gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Schep de sjalotten op een bord.
  • Roer de suiker door het bakvet en laat het op zacht vuur in ongeveer 4 minuten smelten, af en toe roerend.
  • Voeg al roerend het tomatensap toe en laat het ongeveer 2 minuten inkoken tot een dikke saus.
  • Laat iets afkoelen.
  • Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten.
  • Snijd de kalkoenborst in reepjes.
  • Vet een lage taartvorm van Ø 24 cm in en bekleed deze met het pizzadeeg.
  • Verdeel de reepjes kalkoenborst over de taartbodem.
  • Leg de abrikozen met de bolle kant naar boven erop.
  • Verdeel de sjalotten erover en strijk de saus erover uit.
  • Bak de Abrikozen-Sjalotten Galette in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 235 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 7 g | Vet: 9 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 19 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gevogelte / Hartige taart / Hoofdgerechten / Kalkoen