Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- lage taartvorm Ø 24 cm
Ingrediënten
- 8 sjalotten
- 50 g boter of margarine
- 1 eetlepel Indiase kruidenpasta vindaloo
- 75 g suiker
- 4 dl tomatensap
- 8 abrikozen
- 200 g gegrilde kalkoenborst vleeswaren
- 1 blik pizzadeeg 270 g
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Pel en halveer de sjalotten.
- Smelt de boter in een braadpan en roer de Indiase kruidenpasta erdoor.
- Voeg de sjalotten toe en smoor ze zachtjes gaar gedurende ongeveer 5 minuten.
- Schep de sjalotten op een bord.
- Roer de suiker door het bakvet en laat het op zacht vuur in ongeveer 4 minuten smelten, af en toe roerend.
- Voeg al roerend het tomatensap toe en laat het ongeveer 2 minuten inkoken tot een dikke saus.
- Laat iets afkoelen.
- Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten.
- Snijd de kalkoenborst in reepjes.
- Vet een lage taartvorm van Ø 24 cm in en bekleed deze met het pizzadeeg.
- Verdeel de reepjes kalkoenborst over de taartbodem.
- Leg de abrikozen met de bolle kant naar boven erop.
- Verdeel de sjalotten erover en strijk de saus erover uit.
- Bak de Abrikozen-Sjalotten Galette in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 235 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 7 g | Vet: 9 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 19 g