Advocaatmuffins

Allerhande 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 300 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • 200 ml advocaat

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • (In magnetron) boter zachtjes laten smelten.
  • In schaal bakmeel mengen met suiker, bakpoeder en mespunt zout.
  • In andere kom eieren loskloppen met melk.
  • Gesmolten boter en 150 ml advocaat luchtig erdoor kloppen.
  • Eimengsel met vork of houten lepel snel door bakmeel roeren (paar klontjes is niet erg).
  • Beslag in ingevette holtes van muffinvorm scheppen.
  • Rest van advocaat op beslag in holtes scheppen.
  • Vorm op rooster in midden van oven schuiven en muffins in 25-30 minuten goudbruin en
  • gaar bakken.
  • In vorm 5 minuten laten afkoelen.
  • Muffins uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------