Advocaatmuffins
Allerhande 2004
Ingrediënten
- 50 g boter
- 300 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 100 g witte basterdsuiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 eieren
- 100 ml halfvolle melk
- 200 ml advocaat
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- (In magnetron) boter zachtjes laten smelten.
- In schaal bakmeel mengen met suiker, bakpoeder en mespunt zout.
- In andere kom eieren loskloppen met melk.
- Gesmolten boter en 150 ml advocaat luchtig erdoor kloppen.
- Eimengsel met vork of houten lepel snel door bakmeel roeren (paar klontjes is niet erg).
- Beslag in ingevette holtes van muffinvorm scheppen.
- Rest van advocaat op beslag in holtes scheppen.
- Vorm op rooster in midden van oven schuiven en muffins in 25-30 minuten goudbruin en
- gaar bakken.
- In vorm 5 minuten laten afkoelen.
- Muffins uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.