Verrukkelijke Advocaatmuffins

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 44 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 300 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Mespunt zout
  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • 200 ml advocaat

Instructies

  • Oven voorverwarmen:
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Boter smelten: Smelt de boter zachtjes in de magnetron of in een pannetje.
  • Droge ingrediënten mengen:
  • Meng in een grote schaal het zelfrijzend bakmeel, de suiker, bakpoeder en een mespunt zout.
  • Nat mengsel bereiden: Klop in een andere kom de eieren los met de melk.
  • Klop de gesmolten boter en 150 ml advocaat luchtig door dit mengsel.
  • Samenvoegen:
  • Roer het eimengsel snel met een vork of houten lepel door het bakmeel.
  • Het is niet erg als er nog een paar klontjes in het beslag zitten.
  • Vullen van de muffinvorm: Schep het beslag in de ingevette holtes van de muffinvorm.
  • Schep de rest van de advocaat bovenop het beslag in de holtes.
  • Bakken:
  • Schuif de vorm op een rooster in het midden van de oven en bak de muffins in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • Afkoelen:
  • Laat de muffins 5 minuten in de vorm afkoelen.
  • Neem ze vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Bij deze zoete advocaatmuffins past een dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een licht mousserende wijn zoals Prosecco. Voor een niet-alcoholische optie is een kopje thee met een vleugje honing ook een goede keuze.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Dessert / Gebak
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch / Zout arm