Haal het vanille-ijs uit de koelkast en laat een beetje zacht worden.
Pureer de mango uit de blik en meng met het vanille-ijs.
Vries een nacht in.
Schep de dag nadien 8 mooie bollen uit het ijs en vries deze 2 uur in.
Snijd de cake in plakken van 1 cm dikte.
Steek 8 cirkels van 6½ cm uit de cake en leg op een bakplaat.
Meng het sinaasappelsap en de cointreau en sprenkel over de cake.
Schil de verse mango's en snij het vruchtvlees in dunne plakken.
Leg deze op de cake en werk telkens af met een bol ijs.
Vries weer in terwijl u de meringue maakt.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Klop de eiwitten op tot zachte pieken en voeg geleidelijk aan de suiker toe tot de meringue stijf en glanzend is.
Strijk de meringue snel over het ijs, de mango en de cake en zet 1 à 2 minuten in de hete oventot de meringue licht gebruind is.
Serveer stante pede.