Amandel-kweeperentaart uit de oven

Amandel-kweeperentaart uit de oven

Deze smeuïge taart combineert de subtiele frisheid van kweeperen met amandel en boter, voor een perfect nagerecht bij een herfstige maaltijd.
Porties: 8
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g amandelpoeder
  • 150 g gesmolten boter
  • 175 g suiker
  • 25 g amandelschaafsel
  • 2 grote kweeperen of handperen
  • 50 g bloem
  • 5 eiwitten
  • Schil van 1 citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de peren, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snij ze in dunne partjes.
  • Blancheer de kweepeerpartjes 4 minuten en laat goed uitlekken op keukenpapier.
  • Meng in een kom de suiker, bloem, amandelpoeder en citroenschil.
  • Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.
  • Klop de eiwitten lobbig.
  • Schep eerst 1/3 van het eiwit door het meelmengsel.
  • Spatel daarna voorzichtig de rest van het eiwit erdoor.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin.
  • Druk de peerpartjes dakpansgewijs in het beslag.
  • Klop een eidooier los en bestrijk de bovenkant van de taart ermee.
  • Strooi het amandelschaafsel erover.
  • Bak 15 minuten op 200 °C.
  • Verlaag de temperatuur naar 180 °C en bak nog 10 minuten tot de taart goudbruin en stevig is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een lepel crème fraîche of een bolletje vanille-ijs voor een extra traktatie.
Wijnadvies:

Combineer met een glas zoete dessertwijn zoals Sauternes of een Duitse Auslese.

Voedingswaarden

Calories: 345 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 6 g | Vet: 22 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 21 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Noten / Taart
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst