Amandel-kweeperentaart uit de oven
Deze smeuïge taart combineert de subtiele frisheid van kweeperen met amandel en boter, voor een perfect nagerecht bij een herfstige maaltijd.
Equipment
- Bakvorm (rond, ca. 25 cm)
- keukenpapier
- kwastje
- mes
- schilmesje
Ingrediënten
- 100 g amandelpoeder
- 150 g gesmolten boter
- 175 g suiker
- 25 g amandelschaafsel
- 2 grote kweeperen of handperen
- 50 g bloem
- 5 eiwitten
- Schil van 1 citroen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de peren, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snij ze in dunne partjes.
- Blancheer de kweepeerpartjes 4 minuten en laat goed uitlekken op keukenpapier.
- Meng in een kom de suiker, bloem, amandelpoeder en citroenschil.
- Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.
- Klop de eiwitten lobbig.
- Schep eerst 1/3 van het eiwit door het meelmengsel.
- Spatel daarna voorzichtig de rest van het eiwit erdoor.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin.
- Druk de peerpartjes dakpansgewijs in het beslag.
- Klop een eidooier los en bestrijk de bovenkant van de taart ermee.
- Strooi het amandelschaafsel erover.
- Bak 15 minuten op 200 °C.
- Verlaag de temperatuur naar 180 °C en bak nog 10 minuten tot de taart goudbruin en stevig is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een lepel crème fraîche of een bolletje vanille-ijs voor een extra traktatie. Wijnadvies:
Combineer met een glas zoete dessertwijn zoals Sauternes of een Duitse Auslese.
Serveer met een lepel crème fraîche of een bolletje vanille-ijs voor een extra traktatie. Wijnadvies:
Combineer met een glas zoete dessertwijn zoals Sauternes of een Duitse Auslese.
Voedingswaarden
Calories: 345 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 6 g | Vet: 22 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 21 g