Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 g blanke amandelen
- 175 g suiker
- 1 sinaasappel schoongeboend
- Mespunt kaneel
- 100 g poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 250 °C.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
- Meet 50 ml sap af.
- Maal in de keukenmachine de amandelen met suiker en geraspte sinaasappelschil zo fijn mogelijk.
- Voeg het sap en de kaneel toe en meng alles tot een samenhangend deeg.
- Vorm van het deeg kleine rolletjes ter grootte van een cocktailworstje en leg ze op de bakplaat.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en schakel de oven direct terug naar 100 °C.
- Bak de koekjes in ca.
- 15 minuten gaar.
- Strooi het poedersuiker op een bord en wentel de nog warme koekjes door de suiker.
- Laat ze afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke amandelkoekjes uit Marokko!
Voedingswaarden
koolhydraten: 12 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g