Amandelkoekjes

Amandelkoekjes

Porties: 25 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten
wachten 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g blanke amandelen
  • 175 g suiker
  • 1 sinaasappel schoongeboend
  • Mespunt kaneel
  • 100 g poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 250 °C.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
  • Meet 50 ml sap af.
  • Maal in de keukenmachine de amandelen met suiker en geraspte sinaasappelschil zo fijn mogelijk.
  • Voeg het sap en de kaneel toe en meng alles tot een samenhangend deeg.
  • Vorm van het deeg kleine rolletjes ter grootte van een cocktailworstje en leg ze op de bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en schakel de oven direct terug naar 100 °C.
  • Bak de koekjes in ca.
  • 15 minuten gaar.
  • Strooi het poedersuiker op een bord en wentel de nog warme koekjes door de suiker.
  • Laat ze afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke amandelkoekjes uit Marokko!

Voedingswaarden

koolhydraten: 12 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Marokko